Купити натуральний кондитерський шоколад дуже важливо, адже це один з основних інструментів професіонала. Він здатний перетворити звичайний десерт на витвір мистецтва, додавши унікальний візуальний ефект і глибину смаку. З його допомогою створюються фігурки, глазурі, декор і навіть цілі композиції. Однак, слід вміти правильно вибирати і працювати з даним інгредієнтом, щоб результат виправдав всі очікування.
Як вибрати продукт?
Купити натуральний шоколад можна тільки в спеціалізованих торгових точках Karamelia. Але і тут потрібно уважно ставитися до вибору продукту.
- Тип. Шоколад для кондитерів буває молочним, білим і темним. Кожен з них підходить для конкретних цілей використання і технік.
- Склад. Кондитерський шоколад, ціна на який дещо відрізняється від звичайного, виготовляється без додавання консервантів і додаткових жирів.
- Купити шоколад для кондитера бажано такий, який містить достатньо какао. І чим вищий відсоток, тим більш насичений смак.
- Форма випуску: дропси, плитки, краплі.
Основні техніки

Глазурування – нерідко застосовують шоколад для торта для створення рівного шару на поверхні торта. Це надає десерту закінчений і елегантний вигляд.
Купити шоколад для кондитерів важливо якісний, тому що його часто темперують. Процедура полягає в плавленні і охолодженні продукту до потрібних значень, щоб він застигав хрустким і блискучим.
Купити шоколад кондитерський необхідно, коли планується створення декору. Для цього застосовують пензлі, трафарети і кондитерські мішки.
Формування і лиття – виготовлення декоративних елементів і фігур.
Поради та рекомендації
- Шоколад для тортів та інших десертів розтоплювати можна за допомогою мікрохвильовки або водяної бані.
- Зберігати продукт слід в прохолодному сухому місці.
- Кондитерський шоколад вимагає використання спеціальних інструментів: пензлі, мішки для декору, форми для відливання фігур, шпателі.
- Не можна допускати потрапляння води під час роботи з продуктом.
Підводячи підсумок, відзначимо, що неможливо купити кондитерський шоколад у звичайних магазинах. Для цього існують спеціалізовані онлайн-платформи або торгові точки. Тільки там можна зустріти продукт перевірених виробників.
Однак, при виборі завжди слід враховувати склад, тип шоколаду і його форму випуску. Існує безліч технік роботи з даним інгредієнтом. Найпопулярніші з них – це глазурування і темперування. Вони застосовуються в залежності від того, який результат планується отримати.