Кондитерський шоколад: техніки та поради для створення десертів

Кондитерський шоколад: техніки та поради для створення десертів

Купити натуральний кондитерський шоколад дуже важливо, адже це один з основних інструментів професіонала. Він здатний перетворити звичайний десерт на витвір мистецтва, додавши унікальний візуальний ефект і глибину смаку. З його допомогою створюються фігурки, глазурі, декор і навіть цілі композиції. Однак, слід вміти правильно вибирати і працювати з даним інгредієнтом, щоб результат виправдав всі очікування.

Як вибрати продукт?

Купити натуральний шоколад можна тільки в спеціалізованих торгових точках Karamelia. Але і тут потрібно уважно ставитися до вибору продукту.

  • Тип. Шоколад для кондитерів буває молочним, білим і темним. Кожен з них підходить для конкретних цілей використання і технік.
  • Склад. Кондитерський шоколад, ціна на який дещо відрізняється від звичайного, виготовляється без додавання консервантів і додаткових жирів.
  • Купити шоколад для кондитера бажано такий, який містить достатньо какао. І чим вищий відсоток, тим більш насичений смак.
  • Форма випуску: дропси, плитки, краплі.

Основні техніки

Глазурування – нерідко застосовують шоколад для торта для створення рівного шару на поверхні торта. Це надає десерту закінчений і елегантний вигляд.

Купити шоколад для кондитерів важливо якісний, тому що його часто темперують. Процедура полягає в плавленні і охолодженні продукту до потрібних значень, щоб він застигав хрустким і блискучим.
Купити шоколад кондитерський необхідно, коли планується створення декору. Для цього застосовують пензлі, трафарети і кондитерські мішки.

Формування і лиття – виготовлення декоративних елементів і фігур.

Поради та рекомендації

  • Шоколад для тортів та інших десертів розтоплювати можна за допомогою мікрохвильовки або водяної бані.
  • Зберігати продукт слід в прохолодному сухому місці.
  • Кондитерський шоколад вимагає використання спеціальних інструментів: пензлі, мішки для декору, форми для відливання фігур, шпателі.
  • Не можна допускати потрапляння води під час роботи з продуктом.

Підводячи підсумок, відзначимо, що неможливо купити кондитерський шоколад у звичайних магазинах. Для цього існують спеціалізовані онлайн-платформи або торгові точки. Тільки там можна зустріти продукт перевірених виробників.

Однак, при виборі завжди слід враховувати склад, тип шоколаду і його форму випуску. Існує безліч технік роботи з даним інгредієнтом. Найпопулярніші з них – це глазурування і темперування. Вони застосовуються в залежності від того, який результат планується отримати.

Back to Top